Vraag & antwoord

Welkom op onze klantenservice, op deze pagina treft u antwoorden op uw vragen en algemene informatie.

Tips & advies

Ik wil een bestelling plaatsen maar dit lukt niet, wat nu?

Wat fijn om te horen dat u een bestelling wil plaatsen! Als u er niet helemaal uit komt kunt u eens een kijkje nemen bij ‘bestellen, wijzigen of annuleren‘ Hier staat het één en ander uitgelegd. Mocht u er alsnog niet uitkomen of graag persoonlijk geholpen worden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Is de levering gratis, en hoe werkt het?

Al onze prijzen zijn inclusief gratis bezorging (reguliere levering). Zodra de bestelling en betaling door ons is ontvangen, wordt uw bestelling verwerkt en zo spoedig mogelijk geleverd.

Meer informatie over voorwaarden en uitzonderingen die gelden bij onze gratis verzending vindt u bij ‘leveringsopties

Hoe kies ik de juiste kluis?

Het kiezen van de juiste kluis voor uw specifieke wensen kan lastig zijn. Er staan immers veel technische termen op de website die niet iedereen direct herkend. Om het voor u gemakkelijker te maken toch het juiste product te kiezen hebben wij een kluizen keuzehulp ontwikkeld. Hier krijgt u na het beantwoorden van een aantal vragen een selectie kluizen die bij uw wensen past.

Komt u er onverhoopt toch niet uit? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies!

Hoe en wanneer moet ik mijn kluis verankeren?

Het is bijna altijd noodzakelijk om een kluis te verankeren, Verankering van kluizen is nodig om te voorkomen dat ze door onbevoegden wordt meegenomen. Dit is van toepassing op de meeste lichte en middelzware kluizen. Ook dient een hoge lichte kluis verankerd te worden om te vermijden dat deze kan omvallen.

lees in dit artikel wanneer, hoe en waarom.

Voeren jullie oude kluizen af?

Jazeker! Mustangsafes kan u geheel ontzorgen en uw (oude) kluis verplaatsen of op een milieubewuste wijze afvoeren. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Wanneer is een wapenkluis nodig?

Als u een wapen in uw bezit heeft is het hebben van een wapenkluis een must! In Nederland gelden zeer strenge regels omtrent het bezit van wapens. Ten eerste mag u zonder vergunning niet zomaar een wapen in uw bezit hebben. Heeft u deze vergunning wel dan dient u aan een groot aantal voorwaarden te voldoen om deze te behouden. Één van die voorwaarden is dat het wapen opgeslagen dient te worden op een deugdelijke- en afsluitbare bergplaats. Een ander argument hiervoor is uw eigen veiligheid, u wilt immers niet dat iemand zomaar bij uw wapen(s) kan.

Lees meer over wanneer een wapenkluis nodig is.

Wat is inbraakwerend?

De naam inbraakwerend zegt het eigenlijk al. De kluis is speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanval van buitenaf. Door de metaaldikte, soort kluis, aantal sloten en anderen factoren welke in de wanden en deuren zijn gebouwd wordt de mate van weerstand bepaald.

Kluizen worden op inbraakwerendheid getest door testinstituten die volgens verschillende veiligheidsnormen testen. Naar aanleiding van de test wordt de kluis in een bepaalde veiligheidsklasse ingedeeld.
De belangrijkste veiligheidsnormen zijn:
EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V*)
EN 14450 (S1 en S2)
NCP (Safe; Klasse)
*In plaats van Grade wordt ook vaak de term EN 1143-1 CEN 0 t/m CEN V gebruikt.

Voor een uitgebreidere uitleg bezoek deze pagina https://mustangsafes.nl/inbraakwerend/ 

Wat is brandwerend?

Een brandwerende kluis biedt de inhoud gedurende een bepaalde tijd bescherming tegen de gevolgen van brand. De kluis kiest u afhankelijk van wat u in de kluis op wilt bergen en hoe lang deze brandwerend dient te zijn.

Opbergen van papier
Bij een temperatuur van 176 graden zal papier een spontane chemische reactie vertonen. Het papier gaat verkleuren en omkrullen. Hiervoor zijn brandwerende kluizen ontworpen.

Opbergen van Beelddragers
Beelddragers zoals microfilms of fiches raken al beschadigd bij 95 graden. Dus de maximale temperatuur in de kluis mag dan de 75 graden niet overschrijden. Het wordt aanbevolen om deze in een brandwerende datasafe op te bergen.

Opbergen van mediadragers
Mediadragers zoals: cd’s,dvd’s, externe harde schijven of backuptapes dienen beschermd te worden door een brandwerende datasafe. De brandwerende datasafe dient het te beschermen tegen een temperatuur van meer dan 52 graden. Bij blootstelling aan een hogere temperatuur dan 52 graden kunnen de informatiedragers beschadigen en kan er data verloren gaan. Ook een hogere luchtvochtigheid dan 85% is funest voor datadragers.

Brandwerende normen
In Europa worden verschillende brandwerende normeringen gehanteerd. Onafhankelijke testinstituten stellen de kluizen gedurende 30,60 tot 120 minuten bloot aan een temperatuur van 1090 graden. Tijdens de test moest een val van 9,15 meter hoogte aantonen dat de beschermende werking intact blijft als een brandwerende kluis in de praktijk door een verdiepingsvloer zou zakken. Tijdens een test en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa 12 uur mag de temperatuur in de kluis niet boven de genoemde waarde komen.

De belangrijkste en meest geaccepteerde testinstituten op het gebied van brandwerendheid zijn:
– VDS/ECBS: Duits testinstituut;
– UL: Amerikaans testinstituut.

Lees hier meer over brandwerendheid.

Algemene informatie

Staat uw antwoord er niet tussen?

Mustang Safes B.V.

Bezoekadres (op afspraak)
Goorsestraat 167
7482 CE Haaksbergen
E-mail: info@mustangsafes.com
Telefoonnummer: 074-3575799
Kvknr. 70276269
Btwnr. NL858230665B01

Contactformulier

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment brandkasten

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment wapenkluizen

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment sleutelkluizen