12 augustus 2020

Met trots onthullen wij onze nieuwste serie wapenkluizen! deze luxe beklede kluizen zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan uw interieur, ook zijn deze zwaar gepantserde wapenkasten voorzien van de Europese S2 (EN-14450) certificering en voldoen hiermee aan alle wetten en eisen rondom de veilige opslag van wapens in Europa. Dankzij het vakkundig beklede interieur zijn uw geweren en accessoires optimaal beschermd en overzichtelijk opgeborgen.

Gepantserde constructie, S2 (EN-14450) gecertificeerd!

Alle kluizen in deze serie zijn S2 (EN-14450) Europees gecertificeerd en voldoen daarmee aan veel meer dan alleen de wettelijke eisen voor de veilige opslag van wapens en/of munitie. Ook biedt dit certificaat een hoge dekkingsindicatie waardeberging. Hierdoor kunt u uw waardevolle bezittingen met een waarde tot maximaal € 9.000,- veilig en verzekerd opslaan (altijd in overleg met uw verzekeraar). Deze inbraak- vertragende en slagvaste eigenschappen worden bereikt dankzij constructie uit hoogwaardig kluizen staal, volledig dubbelwandig gepantserd met een 5mm dik deurblad. Tevens is de dubbelwandige kluisdeur voorzien van hoogwaardig regelwerk met 6 Live-Locking Bolts en anti- boorpantser op de sluitstangen. Alle cruciale componenten van het slotwerk zijn gecertificeerd en strategisch afgeschermd! Door de dubbelwandige constructie bieden deze wapenkluizen zelfs een eerste bescherming tegen brand.

Elektronisch codeslot

Deze Luxe beklede wapenkluizen zijn standaard voorzien van een volgens het VDS Klasse 2 gecertificeerd elektronisch codeslot. U kunt gebruik maken van het toetsenbord op de buitenkant van de deur. Ook het batterij-compartiment zit in het toetsenpaneel, dus aan de buitenkant van uw kluis. Hierdoor is de batterij gemakkelijk te vervangen indien deze leeg is. Uiteraard kan men zelf de code instellen met zeer veel mogelijkheden, als ook een manager code. Gemakkelijke en stijlvolle bediening door middel van 5-spaaks spindel

Interieur Luxe beklede wapenkluis

Het interieur van de wapenkasten is gebaseerd op de zeer populaire Amerikaanse wapenkluizen van Mustang Safes. Alle modellen zijn uitgevoerd met een volledig bekleed interieur. Hierdoor worden uw kostbare wapens en accessoires optimaal beschermd! Ook zijn de wapenkasten voorzien van een in hoogte verstelbare wapensteun voor kogelgeweren met een maximale lengte van 121cm of 139cm. Tevens kunt u kiezen voor een model dat standaard is voorzien van een afsluitbaar binnenvak voor de veilige en aparte opslag van uw munitie en zijn er modellen met extra legborden voor accessoires.

 

 

 

Installatie

Een wapenkluis onder de 200kg dient altijd deugdelijk te worden verankerd aan de vloer of achterwand. Dit is een eis volgens de Nederlandse Wet Wapen en Munitie. Door dit te doen, weet u ook zeker dat de kluis niet per abuis zal omvallen en kunnen mensen met kwade bedoelingen de kluis niet meenemen. Wij adviseren u graag over het verankeren van uw kluis. Wilt u zeker weten dat het verankeren van uw wapenkluis goed gebeurt? Maak dan gebruik van onze professionele installatie service. Meer lezen over verankering? bekijk dan ook eens ons uitgebreide artikel over verankering; Hoe en wanneer moet ik mijn kluis verankeren?

Wanneer is een wapenkluis nodig?

Als u een wapen in uw bezit heeft is het hebben van een wapenkluis een must! In Nederland gelden zeer strenge regels omtrent het bezit van wapens. Ten eerste mag u zonder vergunning niet zomaar een wapen in uw bezit hebben. Heeft u deze vergunning wel dan dient u aan een groot aantal voorwaarden te voldoen om deze te behouden. Één van die voorwaarden is dat het wapen opgeslagen dient te worden op een deugdelijke- en afsluitbare bergplaats. Een ander argument hiervoor is uw eigen veiligheid, u wilt immers niet dat iemand zomaar bij uw wapen(s) kan.

Lees meer over wanneer een wapenkluis nodig is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.